Over ons hotel

In het hart van het gezellige Uithuizen staat Hotel Eckhardt. Ons hotel is een fijne en huiselijke plek om te verblijven. De kamers zijn sfeervol ingericht en er is een gezellige gezamenlijke grote zaal.

In 2018 hebben wij, Sanne en Lotte, Hotel Eckhardt overgenomen. Wij zijn zussen, geboren en getogen in Uithuizen en we wonen er beiden nog steeds met veel plezier.

Bij ons is iedereen welkom en we creëren graag een omgeving waarin elke gast zich gewaardeerd voelt. Of het nu gaat om het aanbevelen van lokale pareltjes, het regelen van speciale verzoeken of gewoon een fijn verblijf voor je verzorgen, we staan elke dag voor je klaar.

Hotel Eckhardt buitenkant in Uithuizen Eemshaven

Onze historie

Voordat het pand is omgebouwd tot hotel is het jaren een warenhuis geweest van de Familie Eckhardt hier kon je echt alles krijgen.

Sinds 1950 Eckhardt’s Geschenkhuis

Historische foto's Hotel Eckhardt (4)

Frederik Eckhardt wordt in de omgang ook wel Frits genoemd. Omstreeks 1920 laat Fr. Eckhardt het pand grotendeels verbouwen en krijgt het aan de westzijde een woongedeelte.

Later in de jaren 30 volgt er een aanzienlijke verbouwing en modernisering, waarvoor architect Berend Jager het ontwerp aandroeg. Uit het huwelijk van Fr. Eckhardt werden 2 zonen geboren: Haiko en Meindert die gaandeweg het beheer van het bloeiende winkelbedrijf overnemen.

Tot rond 1950 heette de winkel Eckhardt’s Baza. Daarna veranderde de zoon van Meindert, Frits, die de winkel inmiddels weer had over genomen zijn vader Meindert en oom Haiko in Eckhardt’s Geschenkhuis.

Frits heeft de winkel met heel veel liefde en passie bestierd tot ongeveer het begin van 2000. Daarna waren er geen opvolgers meer en kwam het pand te koop te staan.

 

Uitbreiding

Op dat zelfde moment gaat een industrie gebied op 15 minuten rijden van Uithuizen enorm uitbreiden, een groep ondernemers koop het pand in 2007 en hebben het hele pand verbouwd en op de 2 boven verdiepingen mooie hotelkamers gerealiseerd.

Aan de achterkant van het pand is een mooie gemeenschappelijke ruimte waar de hotel gasten kunnen zitten en de voorkant is winkel ruimte gebleven en wordt sinds 2008 verhuurd aan Bertus Mode. 

Mede dankzij deze rijke historie hebben wij ervoor gekozen om de naam Eckhardt in ere te houden.

Historische foto's Hotel Eckhardt (2)
Historische foto's Hotel Eckhardt (1)
Historische foto's Hotel Eckhardt (3)

Ontdek

Onze kamers

We hebben verschillende soorten kamers waar je uit kan kiezen. Ook is groepsaccommodatie mogelijk.

Eénpersoonskamers

Tweepersoonskamers

Driepersoonskamer

Tweepersoonskamer met balkon - Hotel Eckhardt Uithuizen
Handdoeken - Hotel Eckhardt Uithuizen

Je voelt je bij ons

thuis

Welkom bij Hotel Eckhardt in Uithuizen

De Hotel Eckhardt gids

We hebben ook een gids waar je alle informatie kunt vinden over ons hotel, de omgeving, restaurants en winkels.

Faciliteiten

Gratis parkeren

Je kan gratis bij ons parkeren.

Fijne kamers

Met royaal box spring, badkamer met douche, wasbak en toilet, flatscreen TV, gratis WiFi en koelkast.

Grote zaal

We hebben een grote zaal waar iedere hotelgast gebruik van mag maken en zelf eten kunt maken. Hier vind je ook een gezamenlijke keuken met vaatwasser, oven, koelkast en magnetron. Koffie en thee mag je gratis pakken.

Mooie omgeving

We zitten en hartje centrum van Uithuizen waar je veel gezellige restaurants, café's en leuke winkels vindt. Daarnaast is er rondom Uithuizen genoeg te beleven. 

Wasbox-Uithuizen-welkom

Wasbox

In 2020 zijn we ook de Wasbox gestart. Hier kunnen wij ons beddengoed wassen die we in het hotel gebruiken.

Wij zijn in eerste instantie een wasserij gestart om het linnengoed te wassen van ons eigen hotel. Maar eigenlijk al toen wij nog niet geopend waren, kregen wij al heel veel vragen of wij ook dekbedden wilden wassen. Hier hebben wij gehoor aan gegeven en zijn hiermee aan de slag gegaan.

Inmiddels wassen wij voor bedrijven, zorginstellingen en particulieren.